Hoofdmenu

Hollywood scheiding – Brangelina exit?!

#7006830 The Jolie-Pitt family headed out in New Orleans, Louisiana to do some grocery shopping at a local market on March 20, 2011. Angelina has brought all six children to visit their dad Brad Pitt while he works on his latest project "Cogan's Trade". Maddox, Pax, Zahara and Shiloh walked while the twins Knox and Vivienne hitched a ride from mom and dad who were all smiles while out and about on a lovely sunny day. Brad and Angelina waved to fans as they strolled the street to and from the market. Fame Pictures, Inc - Santa Monica, CA, USA - +1 (310) 395-0500

Dag van de Scheiding ligt nog vers in ons geheugen. Een dag waarop betrokken professionals en instanties alsmede de pers streven naar een goed uit elkaar gaan, met de focus op de belangen van de kinderen…
Een blog geschreven door het team Kindbehartigers Amsterdam. 

Een week later. DE echtscheiding van het Jaar. Angelina Jolie en Brad Pitt gaan uit elkaar. DE kranten staan er vol van. Niet met positieve input voor de maatschappij. De modder vliegt je om de oren. 

Drugsgebruik, bedriegen ….
Alleen opvoeden…
Onenigheid over de opvoeding…

Een bericht dat meer gelezen wordt, meer geshared dan vele andere stukken. Of het er onderling echt zo aan toe gaat, kunnen we niet beoordelen. Helaas hebben we geen directe persoonlijke link met ze.

Toch is het een bericht dat tot de belevenis van veel ouders staat, ook al is het een ver van je bed show.
Wat laat dit voorbeeld ons zien? Ook in de wijze waarop dit door de media wordt opgepakt.

Enerzijds worden de kinderen in de pers niet in het geweld meegenomen, maar anderzijds: WAAR zie je nu juist de betrokkenheid voor de belangen van de kinderen, wat zij in deze nodig hebben en echt willen? Hoe zij zich voelen!

De voorbeeldrol die deze filmsterren hebben is ver te zoeken. De kinderen lijken de dupe te worden: ze hebben dan wel acteurs als ouders, een VN ambassadrice als moeder en hun achtergrond van adoptie, maar door de impact van de scheiding lijkt de kracht hiervan naar de achtergrond te verdwijnen. De positie van de kinderen lijkt ondergesneeuwd te raken.

Is dit een voorbeeld dat kinderen en hun ouders laat zien hoe een scheiding zou kunnen plaatsvinden? Vanuit ouders en de betrokken professionals. Dat je jezelf kan verliezen als je er emotioneel teveel bij betrokken bent? In plaats van toe te werken naar een gezonde en nieuwe gezinssituatie na de scheiding.

Wat zou het mooi zijn als de media ook aandacht besteedt aan wat de scheiding voor de kinderen betekent. En hoe het anders zou kunnen!

Hopelijk is er in Hollywood echte aandacht voor de STEM van het kind. Dat is waar wij als Kindbehartigers voor staan. Zodat ook rekening gehouden kan worden met de wensen en behoeften van de kinderen. Wij geloven er in dat het betrekken van de kinderen in de scheidingssituatie enerzijds op kindvriendelijke wijze, en hen beschermen tegen te veel betrokkenheid op volwassen niveau anderzijds, er aan bijdraagt dat ouders en kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder kunnen na de scheiding.

Samen met een team van 5 Kindbehartigers in Amsterdam ondersteunen wij kinderen in echtscheidingssituaties, zodat zij hun ei kwijt kunnen en kunnen laten weten wat voor hen belangrijk is.

Meer weten over wat wij als Kindbehartigers doen?
Check www.kindbehartigersamsterdam.nl

In mijn volgende blog kun je checken of een Kindbehartiger relevant is voor jullie situatie. Hou hem in de gaten!

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.