Hoofdmenu

Wie is Kim

kim-boomhut-def

Hai, ik ben Kim. Pedagoog, coach, ouder-kind-mediator, co-moeder en kindervriend. Ik help jou en je kind om open, opgeruimd en ontspannen contact te hebben in lastige periodes.
Open, zodat je mooie en ook niet leuke dingen deelt met elkaar.
Opgeruimd, omdat je je ei kwijt bent.
Ontspannen, waarbij je je veilig voelt bij elkaar en je durft te zijn wie je bent.

Mijn missie is jullie te laten ontdekken wat je nodig hebt om weer tot elkaar te komen. De touwtjes van je leven terug in handen te krijgen, voor de delen waar je invloed op hebt – hoe lastig het soms ook is. Zo wordt jouw wereld een stukje mooier en lichter. En ook de mijne!

Mijn ervaring met veranderingen en stress thuis

Waarom doe ik dit? Omdat ik weet hoe het voelt als het niet soepel loopt tussen mij en mijn kind. Of vroeger thuis, tussen mij als kind en mijn ouders. Dat deed pijn. Gelukkig heb ik ontdekt hoe ik het anders kan doen. Een gezellig, relaxed en een liefdevol thuis creëren met mijn kind. En ja, ik kan ook vastzitten in gedoe… dit kan ik vertalen naar wat ik nodig heb of waar ik me zorgen over maak. En naar wat hij nodig heeft.
Zo kan ik mijn hart weer openen naar mijn zoon. Opvoeden met liefdevolle duidelijkheid en ruimte gevend aan zijn eigen invulling. We zijn een team. Ja, ik blijf zijn moeder die de kaders geeft – vanuit zachte kracht. En weet je, dit geldt niet alleen voor opvoeden. Dit geldt voor elk contact in mijn leven. Vallen, voelen en vooral weer opstaan.

Deze ontdekkingstocht ben ik aangegaan door allerlei veranderingen en stressvolle situaties in mijn leven. Spanningen en ruzies thuis, de echtscheiding van mijn ouders, verhuizing, een nieuwe school, zoeken naar een opvoed-vorm met de co-vader van mijn kind. Daarin heb ik ontdekt hoe ik elke keer weer open en opgeruimd in het leven kan staan. Stilstaan, voelen wat mijn lijf me vertelt en daar gehoor aan geven.
Daarbij maak ik dankbaar gebruik van hulp, een knuffel, andere invalshoeken van de mensen om mij heen en diverse opleidingen en trainingen. Maar uiteindelijk geeft hetgeen dat ik zelf heb ervaren, ‘doorleefd’ heb, de diepte aan dit alles, aan hoe ik sta in mijn leven. Wat ik belangrijk vind, wat ik doe, hoe ik contact heb met de mensen om mij heen en hoe ik anderen begeleid.
Zo ook jullie.

Mijn ontdekkingen

In de lastige tijd thuis, heb ik allerlei ‘talenten’ ontwikkeld. Ik ging stoer doen, had een grote mond, wilde alles alleen opknappen. En in andere situaties dook ik weg en maakte me klein en onzichtbaar. Ik uitte mijn verdriet en mijn behoeften niet en creëerde mijn eigen wereld. Ik voelde mijn lijf niet meer, en had jarenlang migraine.
Ik zie nu hoe belangrijk het is om te mogen en durven uiten wat je vindt en voelt. Niet zozeer alleen van anderen, maar ook van jezelf. Ik durfde het toen niet. En ik denk dat mijn ouders het ook niet durfden.
We hebben allemaal een heldje van binnen, dat precies weet wat we nodig hebben. Maar als het te spannend wordt, luisteren we daar vaak niet meer naar. Ik had het indertijd heel fijn gevonden als iemand me had geholpen om het heldje in mezelf te vinden. En ook bij mijn ouders. Zodat we contact konden houden op lastige momenten. En ons lijf kon verzachten. Ontspannen.

Ondertussen klets ik regelmatig met dat heldje in mezelf. En heb ik geleerd dat alleen ikzelf de touwtjes van mijn leven in handen heb. Hoe lastig het leven soms ook is. Als ik luister naar mijn heldje, dan weet ik wat ik nodig heb. Zelfs als ik niet de situatie kan veranderen, kan ik de manier waarop ik ernaar kijk veranderen. Daarmee creëer ik kansen in mijn leven. Waardoor ik zelf blijer in het leven sta, en er meer kan zijn voor mijn kind. Dan vind ik mezelf gewoon een leuker mens! En mijn migraine heeft plaats gemaakt voor meer levensenergie en genieten.

Mijn steun aan jou en je kind

Kim en Sil

Met My Tree House help ik jou en je kind met wat ik zelf ontdekt heb. Het heldje vinden van binnen. Elkaars ‘taal vertalen’ als jullie dat niet lukt. Meekijken naar wat er nodig is voor liefdevol contact met je kind bij veranderingen die niet altijd leuk zijn. Zoals een scheiding, verlies, ruzie of spanningen thuis. Ik kan de situatie niet voor jullie veranderen, maar wel naast je staan. Zodat ook jij en je kind de touwtjes weer in handen krijgen. Nu en in elke volgende situatie.

 

HIER kun je lezen hoe ik werk.
Wat ik belangrijk vind en welke methodieken ik gebruik.

Meer weten?
Zie mijn CV of mijn werkervaring op mijn profiel op Linked-in.

Weten waar de naam My Tree House vandaan komt?
Lees hier verder.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.