Privacybeleid

My Tree House is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

My Tree House vindt het belangrijk om jouw persoonlijke informatie vertrouwelijk en volgens de wettelijke richtlijnen te behandelen. In deze privacyverklaring laat ik je weten welke gegevens ik verwerk, hoe ik dat doe en waarom. Ik verwerk je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten, interesse hebt in mijn blogs en/of omdat je deze gegevens zelf hebt verstrekt.

Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens en is opgesteld in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Gebruiker van deze privacyverklaring, tevens verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG, is Kim Oostveen, eigenaar van My Tree House, gevestigd in Amsterdam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 343.22.114.

Contactgegevens:

My Tree House
Monnikskapstraat 50
1032 LM Amsterdam
kim@mytreehouse.nl
tel 06 15140769

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website https://mytreehouse.nl en https://academy.mytreehouse.nl en niet op websites waar naar wordt doorgelinkt.

Heb je vragen over deze privacyverklaring, email mij op kim@mytreehouse.nl.
Hier kun je deze privacyverklaring als pdf downloaden.

Gebruik van jouw persoonsgegevens

De website www.mytreehouse.nl wordt beheerd door Kim Oostveen, de eigenaar van My Tree House. Op de website en bij het afnemen van diensten en producten van My Tree House laat je (persoons)gegevens achter. My Tree House vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens.

Als voorbeeld: je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld je aangevraagde producten en mijn tips en inspiratiemails te kunnen sturen. Je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren. Je achternaam is nodig om je te onderscheiden van mogelijk meer mensen met dezelfde voornaam; dan weet ik wie ik mail.

Persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens My Tree House verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website en van de producten / diensten die je afneemt en zelf invult.

  • voornaam
  • achternaam
  • emailadres
  • geslacht
  • telefoonnummer
  • adresgegevens
  • geboortedatum
  • bankrekeningnummer
  • inloggegevens
  • informatie die je invult op de website, zoals een reactie op een blogartikel of een bericht in het contactformulier
  • technische gegevens zoals je IP-adres, MAC-adres en zogeheten identifiers in cookies en gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • persoonlijke gegevens middels het intakeformulier bij de start van individuele/groeps-sessies.

Gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar

 My Tree House heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online-activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Voor relevante opdrachten, verstrekken ouders of voogd soms zelf informatie voor kinderen jonger dan 16 jaar. Zij geven in dit geval toestemming tot gebruik van deze gegevens om beter in te zoomen op de behoefte van het kind.

Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via kim@mytreehouse.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Doeleinden

 My Tree House verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • Zodat je gebruik kunt maken van alle functies op de website.
  • Om je te bellen of e-mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren of antwoord te geven op vragen.
  • Om mijn producten en diensten, zo ook coaching en begeleiding, af te stemmen op jouw behoeften.
  • Om je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken als toegang voor de online leeromgeving.
  • Om (online) goederen en diensten bij je af te leveren.
  • Om jouw betaling af te handelen en je een factuur te sturen.
  • Om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten.
  • Om jouw mijn tips en inspiratieblogs te mailen op jouw verzoek.
  • Voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet. Elke mail bevat een uitschrijflink.

My Tree House is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijvoorbeeld bepaalde gegevens nodig voor de belastingaangifte.

Bewaartermijn

My Tree House bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk voor het doel van de verwerking.

  • Websitedata zijn maximaal 2 jaar inzichtelijk.
  • Wanneer je klant bent, worden de facturen met jouw gegevens behandeld met een bewaartermijn volgens de wettelijke en fiscale verplichtingen. My Tree House bewaart de administratie tot 7 jaar terug (wettelijke bewaartermijn Belastingdienst).
  • Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan word je op een uitschrijflijst gezet die NIET meer gemaild wordt. Dan blijf je nog maximaal 3 maanden in het Mailchimp email-systeem tot ik de uitschrijflijst volledig verwijder.
  • Indien geen overeenkomst tot dienstverlening tot stand komt, dan worden de gegevens 12 maanden na ontvangst verwijderd.
  • De bovenstaande termijn geldt, tenzij er voor My Tree House verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Persoonsgegevens delen met derden

My Tree House verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt My Tree House gegevens aan externe partijen, die nodig zijn om mijn communicatie en (financiële) afhandeling van ons contact goed te laten verlopen. Zoals de levering van producten of diensten, maar ook om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Een aantal voorbeelden: My Tree House maakt gebruik van Mollie voor de afhandeling van iDeal-betalingen voor online producten, de boekhouder MKR boekt facturen in en gebruikt het klantenportaal Nextens, je gegevens liggen opgeslagen in het emailmarketing-systeem Mailchimp, de websites worden beheerd en onderhouden door Hostnet, en Credifixx Incasso verzorgt mijn debiteurensysteem.

Met elk van deze externe partijen is een verwerkersovereenkomst opgesteld. Bij het verstrekken van jouw gegevens aan deze externe partijen, legt My Tree House in deze verwerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt My Tree House voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

Cookies en profilering

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. My Tree House gebruikt functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy.

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet My Tree House hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen. 

Mailchimp emailprogramma

 My Tree House gebruikt Mailchimp voor het versturen van e-mails. Als je bijv. een e-book aanvraagt, komen je gegevens terecht bij Mailchimp. De servers van Mailchimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Lees hier hoe Mailchimp met de privacy van je gegevens omgaat.

Social media

Je kan heel gemakkelijk berichten van deze website delen. Voor de social share buttons gebruikt My Tree House cookies. My Tree House heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Hoe zij omgaan met gegevens, vind je in hun privacy statements. Bekijk de privacy policy van Facebook | Twitter | LinkedIn | Google+

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ontvang je de emails met blogs, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. De link hiervoor staat onderaan de mail. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden voor de mails van My Tree House, stuur dan een e-mail.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kun je niet laten verwijderen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar kim@mytreehouse.nl.

Beveiliging

Met up to date beveiligingsmaatregelen beperkt My Tree House de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (data-lek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd door diverse versleutelde wachtwoorden op mijn websites, computer en telefoon die alleen bij mij bekend zijn.

De website en de online leeromgeving (academy) hebben een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden. In het kort, zowel ik als mijn providers Hostnet voor mijn websites en Webalist voor mijn emailprogramma stellen alles in het werk om jouw persoonsgegevens veilig te houden.

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door My Tree House.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Amsterdam, 25 mei 2018

 

Comments are closed.